İyikidogdun » Haberler » Anneden Oğluna Anlamlı Hediye

Anneden Oğluna Anlamlı Hediye

Vahide Yanik – Kirgiz anne, doguştan bobrek hastasi olan ve 8 aydir diyalize giren 18 yaşindaki ogluna dogum gununde bobregini hediye etti.

Kirgizistan’da yaşayan 51 yaşindaki Elmira Tekbaeva doguştan bobrek yetmezligi olan ve 8 aydir diyalize girdigi icin Universite ogrenimini donduran 18 yaşindaki oglu Aibek Tashmatov’a bobregini vermek istedi. Kirgizistan’da naklin yapilamayacagini duşunen anne ile oglu, Turkiye’ye geldiler.

Oglu Kirgiz anne ogluna bobregini hediye etti.

Yapilan tetkiklerin ardindan anne Elmira Tekbaeva’nin bobregi, oglu Aibek Tashmatov’a bobrek nakli Aibek Tashmatov’un 18’inci yaşini kutladigi 17 Ekim’de gercekleşti.

Elmira Tekbaeva, tercuman araciligiyla Aa muhabirine yaptigi aciklamada, oglunun 8 ay once gecirdigi agir gribal enfeksiyonun ardindan diyalize girmeye başladigini anlatti. Kirgizistan’da işletme egitimi alan oglunun diyaliz nedeniyle Universite ogrenimini dondurdugunu, cektigi acilari da gozonune alarak ogluna bobregini bagişlama karari aldigini soyleyen Tekbaeva, “Bobrek nakli oglumun dogum gununde gercekleşti. Annesi olarak dogum gununde ona en anlamli hediyeyi verdim” dedi. Elmira Tekbaeva, ameliyati gercekleştiren Turk doktorlara da teşekkur etti.

Fedakar anne ogluna eski sagligini hediye etti.

Aibek Tashmatov da, Aa muhabirine yaptigi aciklamada, diyalize girmenin istirap verici oldugunu anlatti. Tashmatov, “Beni bu sikintidan kurtaran ve bana ikinci kez hayati veren anneme teşekkur ediyorum. Iyileştikten sonra ara verdigim Universite ogrenimime devam etmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynaklar:
[1],http://www.sondakika.com/haber-kirgiz-anneden-ogluna-en-guzel-dogum-gunu-hediyesi-3073496/
[2],http://www.health.com/health/gallery/0,,20485122,00.html

Facebook Comments

Şuraya bakın

69 Yaşına Giren Şehriye Nine’ye Doğum Günü Sürprizi

Kahramanmaraş Dursunbey Sevgi Evi’nde ikamet eden Şehriye Küçüka’ya sevgi evi yetkilileri tarafından doğum günü sürprizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir