İyikidogdun » Haberler » 2014’ün Gözde Hediyeleri -1

2014’ün Gözde Hediyeleri -1

hediyeler 2014Güzel bir yılbaşı geride kalırken 2013’ün son hediyelerini 2014’ün ilk hediyelerini vermiş olduk. Peki önümüzdeki günlerde yani 2014’te en beğenilen, en çok hediye edilen ürünler neler olacak? Sizler için bir sıralama yaptık, beğenilere göre sıraladık. Karar vermesi gerçekten zor bir yıl olacak.

Ev Eğlencesi

internet-tvEvlerde sinema sistemi hayranlığı köşe başlarından alınan vcd’lerle başladı ve acınası görüntü kalitelerinden sinema sistemlerini taka bırakacak kalitelere kadar geldi. Artık bu kaliteyi alabileceğiniz ürünler de arabayı satıp alabileceğiniz türden de değil üstelik. Küçücük  bir adaptörle normal bir tv’yi internete bağlı akıllı bir eğlence sistemine dönüştürmek çok basit ve ucuz.
Eğer böyle bir sisteme sahip arkadaşınız varsa bu başlık henüz sizin için bitmedi. TV’lere bağlanarak evi tam bir sinema yapmanın kilit anahtarı olan ev sinema sistemleri için nadide ses sistemleri harika bir seçenek olabilir. Özellikle yeni trend kablosuz ve küçük ses sistemleri, kulaklıklar.
Unutmadan, bu senenin modası 4K sistemler olacak, bizden duymuş olmayın ama yeni alacağınız bir televizyon için artık ilk bakacağınız donanım bu olmalı. 3 boyutlu filmler için gözlükleri unutmayın…

Taşınabilir Teknoloji

tabletAkıllı telefon, e-kitap okuyucu, tablet, tapletfon derken mobil dünya çorba oldu gitti. Kafalar her geçen gün biraz daha karışsa da artık yavaş yavaş beklentiler ve tasarımcıların sunumları kararlı bir çizgiye erişiyor. 2013 rakamlarına baktığımızda Türkiye’de en çok tercih edilen akıllı telefon markası Samsung oldu. Anneler günü yaklaşırken satışa sunulan S3 mini modeli ise yıllardır birincilikteki yerini koruyan ev elektroniğini geçip hediye seçimi sıralamasında ön sıraya çıkmış. Bu sene benzer şekilde S4 modeli ile piyasada olan Samsung’un rakibi bu sene de şüphesiz Apple. Apple’ın anlayış ve kapsam değişikliyle çıkardığı Iphone 5C modeli de bu senenin çeldirici şıkkı.

Gün geçtikçe artan akıllı telefon kullanım oranlarıyla telefonlar için sahip olunabilecek aksesuarları da hızla arttırıyor. Renkli eğlenceli kılıflardan kulaklık girişinde süs gibi duran acil durumda akıllı telefonunuzda kullanabileceğiniz çok amaçlı kalemlere kadar değişik ve işe yarar pek çok “gadget” mevcut.

Tabletler telefonlar tarafından zorlansa da okuma ve kullanış bakımından telefonların erişemediği bir noktada. Özellikle sadece okuma ve e-kitap işlevleri için alabileceğiniz düşük bütçeli Kindle benzeri cihazlar annler günü, sevgililer günü için biçilmiş hediyelerden.

 Çocuklara Hediye

Yeni yıl geçti, şubat ayı geliyor bu demek ki şubat tatili yaklaşıyor. Yılsonu hediyeleri kadar olmasa da yorucu bir dönemin ardından çocuğumuza vereceğimiz değerli ve onun gelişimine fayda sağlayacak bir hediye bulmak epey zor. Neyse ki bu işi zevkle devredebileceğimiz güvenilir bir firma var, Lego. Lego üretimine küçük bir ahşap oyuncak üreticisi olarak başlayan şimdilerde dünyanın sayılı büyük firmalarından. Lego oyuncaklarını hepimiz biraz görmüş duymuşuzdur, lakin bugün önereceğimiz set biraz farklı, Mindstorms, ‘Zihinfırtınası’.

Mindstorm Lego seti firmanın en çok satılan ürünü. Bu seti farklı kılan programlanabilir sensörler ve bir işlemci ‘tuğla’sıyla gelmesi. Böylelikle Lego’yla oynarken çocuğunuz hem eğleniyor hem 21. yüzyılın olmazsa olmazı makine iletişimi dünyasına adım atıyor. Belki o sizden önce bile biliyordur…

YouTube Preview Image

2014 için hediye öngörülerimiz devam edecek. Bizi izlemeye devam edin…

Facebook Comments

Şuraya bakın

Hediye Kartları – Doğum Günü Hediyesini Gitsin Kendi Alsın

Doğum günü hediyesi olarak hediye kartları nasıl kullanılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir