İyikidogdun » Haberler » 41.Dünya Günü!

41.Dünya Günü!

İlk kez 1970 yilinda kutlanan Dunya Gunu bugun artik 41 yaşinda, 1990 yilinda uluslararasi duzeye taşinmiş ve 141 ulkede kutlanmiştir. Gunumuzde ise 175’den fazla ulkede kutlanmaktadir. 41 yildir cevre sorunlarina dikkat cekmek icin kutlanan dunya gunu bu sene binlerce sorun eşliginde kutlanmaktadir.

Avindan kacan kutup ayisi suyun altinda yol aliyor

Dun, dunyanin dort bir yanindaki cevreciler daha guzel bir dunya icin haykirdi. Guney Kore’nin başkenti Seul’deki aktivistlerin gundeminde dunyanin karşi karşiya oldugu en buyuk tehlikelerden biri olarak gordukleri nukleer santrallar vardi. Yagmurluk ve gaz maskesiyle eylem yapan cevreciler, hukumetin nukleer santrallari kapamasini istedi. Hindistan’in kuzeydogusundaki Corabat’taki cevrecilerin derdi ise yasak olmasina ragmen ormanlik alanlarin yok edilmesiydi.

Nasa’nin paylaştigi Ay’dan cekilen bir resim

22 Nisan Dunya Gunu, ilk olarak  1969 yilinda duzenlenen Ulusal UNESCO Dunya Konferansinda John Mcconnel tarafindan dunyamizin yaşami ve guzelligini kutlayarak karşi karşiya kaldigi cevresel tehditlere dikkat cekmek amaciyla bir ozel gun duzenlenmesi fikri ile ortaya cikmiştir. Birleşmiş Milletler de 22 Nisan’i Uluslararasi Tabiat Ana Gunu olarak ilan etmişti. Bu yil 22 Nisan’da Bolivya’nin onerisiyle, tipki insan haklari gibi bir mesele olarak “Tabiat Ana’nin Haklari”da BM’in gundemine giriyor.

Kaynaklar:
[1],http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya_G%C3%BCn%C3%BC
[2],http://www.haberturk.com/dunya/haber/623294-sorunlarla-dolu-bir-dunya-gunu
[3],http://www.ntvmsnbc.com/id/25205487/

Facebook Comments

Şuraya bakın

69 Yaşına Giren Şehriye Nine’ye Doğum Günü Sürprizi

Kahramanmaraş Dursunbey Sevgi Evi’nde ikamet eden Şehriye Küçüka’ya sevgi evi yetkilileri tarafından doğum günü sürprizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir