İyikidogdun » Haberler » Bodrum’da Müzik Şöleni

Bodrum’da Müzik Şöleni

Bodrumlu kotrbasci Numan Pekdemir onculugunde kurulan Bodrum Oda Orkestrasi’nin, tatil beldesi Turgutreis’teki konseri cok begenildi.


Bodrum Oda Orkestrasi

Turgutreis Belediyesi ile Ozveren A.S’nin destekleriyle Sevket Sabanci tarafindan yaptirilan Turgutreis Hayirli Sabanci Lisesi Konferans Salonu’ndaki konseri yaklaşik 300 muziksever dinledi. Sanat koordinatorlugunu Numan Pekdemir’in yaptigi orkestrada, kemanda solist Sema Korkut, Sebnem Edgu, Ersun Kocaoglu, viyolada Dilek Sezgin, Betul Yildiztekin, viyolonselde Fulya Erguden ile Nuri Dengiz sahne aldi. Orkestra ilk bolumde J.S.Bach’in ‘Air’ , ‘Ave Maria’ Vivaldi’nin ‘Giga’ , ‘Kiş’ , Mozart’in ‘Allegro’ , ‘Menuett’ adli eserleri seslendirdi. Konserin 2’nci bolumunde iJoplin’in ‘Entertainer’ , Albeniz’in ‘Tango’ ve Cardel’in ‘Volver’ adli eseleri seslerdirdi.

Orkestra yaklaşik 2 saatlik performanslariyla dinleyiciler tarafindan uzun sure alkişlandi. Konser bitiminde Numan Pekdemir, desteklerinden dolayi Ozveren Sirketler Toplulugu Yonetim Kurulu Başkani Asaf Ozveren’e cicek vererek teşekkur etti.

Bu tur konserleri artirmak icin yerel yonetimlerin ve sanat dostu sponsor kuruluşlarin desteklerine ihtiyaclari olduklarini belirten Numan Pekdemir ”Hedefimiz daha geniş bir muzik toplulugu oluşturarak Bodrum’da bir senfoni orkestarasi kurmak. Sanat etkinlikleri acisindan ozellikle kiş aylari Bodrum’da cok sonuk ve ilgisiz geciyor. Bu bilinci kaldirmak icin konserlerimiz kiş aylari boyunca devam edecek’ dedi.

Kaynak:

Dogan Haber Ajansi

Facebook Comments

Şuraya bakın

69 Yaşına Giren Şehriye Nine’ye Doğum Günü Sürprizi

Kahramanmaraş Dursunbey Sevgi Evi’nde ikamet eden Şehriye Küçüka’ya sevgi evi yetkilileri tarafından doğum günü sürprizi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir