İyikidogdun » Haberler » Sevgiliye Hidroelektrik Santrali

Sevgiliye Hidroelektrik Santrali

Gunumuzde sevgilisine kat, yat, araba gibi pahali hediyeler alan iş adamlarina alişildi. Fakat bir işadaminin, sevgilisine enerji ozelleştirmelerinin satişa cikardigi 52 adet hidroelektrik santralden birini almasi herkesi hayrete duşurdu.

Olay, Ozelleştirme Idaresi Başkanligi’nin (OIB), 52 adet akarsu hidroelektrik santralinin işletme hakki verilmesi yontemiyle ozelleştirmeleri sirasinda yaşandi. OIB, ihalelerden once santrallerle ilgilenen yatirimcilara santrallere ilişkin ayri ayri bilgi verdi.

Ozelleştirme Idaresi yetkilileri de işadaminin nasil bir santral aradigini ogrenmek icin, santralden uretilen enerji ile ne yapacagini, santralle ilgili ne tur projeleri olduguna ilişkin sorular yoneltti.

Işadami, sorular uzerine agzindan baklayi cikardi ve ‘Ben santrali sevgilime hediye edecegim, bu yuzden biraz iyi olsun istiyorum’ dedi.Bu bilgilendirme toplantilarin birinde Turkiye’nin taninmiş işadamlarindan birisi, OIB yetkililerine, ‘portfoyunuzde daha iyi santral yok mu’ diye sordu.

Işadaminin bu sozleri, OIB yetkililerinin adeta şoka girmesine neden oldu. Işadaminin talebi dogrultusunda ‘iyi santraller’ hakkinda bilgi verildi. Işadaminin, santral ihalesini kazandigi bildirildi. Tum israrlarimiza ragmen, OIB yetkilileri işadaminin kimligi konusunda bilgi vermedi. Sadece herkesin tanidigi bir kişi demekle yetindiler.

Kaynaklar:
[1],http://sistemyolu.org/sevgilisine-elektrik-santrali-aldi/#more-733
[2],http://www.stargazete.com/ekonomi/mechul-isadami-sevgilisine-elektrik-santrali-aldi-haber-269342.htm
[3],http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/40707/

Facebook Comments

Şuraya bakın

Huzur İçinde Yat Robin Williams

Bir neslin asla unutamayacağı bir aktör. 12.08.2014'te hayatını kaybetti ölümüne dair spekülasyonları bir kenara bırakıp Robin Williams'ı en güze eserleri ile anacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir